Skip to main content

Microsoft Viva – soluție pentru creșterea eficinenței angajaților

Mediul de lucru de astăzi necesită noi instrumente pentru ca organizația dumneavoastră să evolueze într-un mediu de afaceri tot mai dinamic. Platformele de experiență a angajaților (EXPs), cum ar fi Microsoft Viva, ajută oamenii și echipele să își atingă potențialul prin furnizarea de conexiuni, informații și instrumente adecvate.

O platformă de experiență a angajaților este un software care oferă organizațiilor un control mai bun asupra modului în care angajații percep, experimentează și interacționează cu tehnologia, fără a fi nevoie să înlocuiască sau să schimbe configurația lor actuală.

Suita este compusă dintr-o serie de aplicații Web și integrate cu platforma Teams, în continuare oferindu-vă mai multe informații legate de acestea.

Viva Connections

Experiența Viva Connections este concepută pentru a vă implica și a vă conecta la organizația dvs., și este ancorată în jurul a trei concepte cheie: tabloul de bord, feedul și resursele. Aflați mai multe despre experiența desktop.

Tablou de bord – Reunește instrumentele și resursele de care ai nevoie pentru a-ți face treaba.

Feed – Agregă conversații din mai multe surse pe baza site-urilor și comunităților pe care le urmăriți.

Resurse – Afișează resursele intranetului pentru a facilita accesul la alte destinații populare.

Sfaturi pentru administratorii Teams / Office 365

  • Administratorul trebuie să activeze această caracteristică în Microsoft Teams.
  • Trebuie să aveți permisiuni la nivel de membru (sau mai mari) pentru a accesa aceste facilități.
  • Conținutul personalizat pentru site-urile urmărite, site-urile frecvente și știrile recomandate din feed se bazează pe site-urile și comunitățile pe care le urmărește fiecare utilizator și nu poate fi personalizat.

Accesați Viva Connections pe dispozitivul mobil

  1. Deschideți aplicația Teams.
  2. Pentru a fixa aplicația Viva Connections în meniul Teams, selectați Mai multe aplicații adăugate (cele trei puncte).
  3. Selectați pictograma creată de companie pentru Viva Connections din meniul aplicației sau căutați aplicația în bara de căutare.
  4. Selectați pictograma pe care compania a ales-o pentru Viva Connections. Aplicația Viva Connections va apărea în meniul de navigare din stânga.
  5. Faceți clic dreapta pe pictogramă și selectați Fixare.

Microsoft Viva Insights

Viva Insights include o aplicație pentru Microsoft Teams și una disponibilă pe web, împreună cu caracteristici și instrumente web, care ajută oamenii și întreprinderile să se dezvolte, oferind  informații și recomandări bazate pe date, protejate de confidențialitate, pentru a îmbunătăți productivitatea.

Statistici personale – Obțineți informații personale pe care numai voi le puteți vedea. Statisticile, cum ar fi cele din aplicația Viva Insights, dintr-un e-mail de informare în Outlook sau din Tabloul de bord personal, vă ajută să aflați cum lucrați și ce ați putea schimba pentru a fi mai eficient.

Obiceiuri de lucru în echipă – Obiceiurile de lucru în echipă oferă o vizibilitate atât de necesară asupra obiceiurilor de lucru care ar putea duce la epuizare și stres. Aceste obiceiuri includ munca peste program, supraîncărcarea întâlnirilor sau prea puțin timp de concentrare. Membrii echipei pot folosi aceste informații pentru a-și ajuta echipele să găsească un echilibru între productivitate și viața personală. De asemenea, ei pot învăța cum obiceiurile lor influențează echipa lor, primind în același timp sugestii despre cum să promoveze cultura echipei.

Tendințele organizației – Tendințele organizației ajută managerii și liderii de afaceri calificați să vadă modul în care cultura lor de lucru afectează aspecte ale bunăstării și productivității angajaților. Aceștia pot utiliza recomandările de pe pagina Rezultate pentru a vedea oportunitățile în care o schimbare le-ar putea îmbunătăți rezultatele de afaceri.

Viva Learning

Viva Learning este un hub centralizat de învățare în Microsoft Teams, care vă permite să integrați fără probleme abilitățile de învățare. În Viva Learning, echipa ta poate descoperi, partaja, recomanda și învăța din bibliotecile de conținut furnizate atât de organizația, cât și de partenerii tăi. Ei pot face toate acestea fără a părăsi Microsoft Teams.

Manageri

Mențineți-vă echipa implicată și actualizată cu abilitățile necesare, fără a fi nevoie să coordonați învățarea pe platforme. Puteți să recomandați conținut de învățare persoanelor, să partajați conținut cu echipa și să urmăriți starea de finalizare raportată a învățării pe care ați recomandat-o.

Roluri de administrator

Viva Learning este disponibil în mod implicit în Microsoft Teams, cu un anumit conținut deja disponibil. Pentru a configura surse de conținut de învățare în Viva Learning și a gestiona licențierea individuală, veți avea nevoie de aceste permisiuni:

  • Administrator Microsoft Teams
  • Administrator global Microsoft 365 sau administrator SharePoint
  • Administrator de cunoștințe

Microsoft Viva Goals

Microsoft Viva Goals este o soluție de aliniere a obiectivelor care conectează echipele la prioritățile strategice ale organizației dvs., le unește în jurul misiunii și scopului și generează rezultate de afaceri.

Pentru a face acest lucru, Microsoft Viva goals aplică puterea obiectivelor și a cadrului de rezultate cheie (OKR).

Deoarece Viva Goals face parte din Microsoft Viva, se integrează în experiența angajaților, permițând echipelor să fie mai eficiente.

Microsoft Viva Engage

Viva Engage este o nouă experiență a angajaților care conectează oamenii din întreaga companie – oriunde și oricând lucrează – astfel încât toată lumea să fie inclusă și implicată. Aplicația Viva Engage în Teams ajută organizațiile să construiască o comunitate, să stimuleze implicarea în leadership, să valorifice cunoștințele și răspunsurile și să construiască rețele personale.

Viva Engage  este integrată cu aplicația Yammer, oferind acces facil la fluxul de noutăți în Teams. Așadar, indiferent dacă un utilizator vizitează Yammer.com, utilizează una dintre cele mai populare aplicații mobile Yammer pentru iOS sau Android sau experimentează aplicația Viva Engage în Teams, va vedea același conținut și, în general, va accesa în mod eficient același set de caracteristici.