Skip to main content

Microsoft Defender for Business

Microsoft Defender for Business este o soluție endpoint security pentru stațiile de lucru care a fost concepută special pentru întreprinderile mici și mijlocii (companii cu până la 300 de angajați). Cu această soluție de securitate endpoint, dispozitivele companiei dumneavoastră sunt mai bine protejate împotriva ransomware-ului, malware-ului, phishingului și a altor amenințări. Defender for Business este disponibil fie ca abonament independent, acesta fiind inclus și în Microsoft 365 Business Premium.

Cu Defender pentru business, poți contribui la protejarea dispozitivelor și a datelor pe care le folosește afacerea ta cu:

  • Securitate la nivel de întreprindere. Defender for Business aduce capacități puternice de securitate endpoint, împrumutate de la soluția Microsoft Defender for Endpoint și optimizează aceste capacități pentru administratorii IT pentru a sprijini întreprinderile mici și mijlocii.
  • O soluție de securitate ușor de utilizat. Defender for Business oferă o experiență simplificată care vă ajută să acționați cu recomandări și informații despre securitatea stațiilor de lucru. Nu sunt necesare cunoștințe de specialitate, deoarece Defender for Business oferă configurații bazate pe experți și politici de securitate implicite care sunt concepute pentru a contribui la protejarea dispozitivelor companiei din prima zi.
  • Flexibilitate pentru mediul dumneavoastră. Defender for Business poate lucra cu mediul de afaceri, indiferent dacă utilizați Microsoft Intune sau abia acum vă obișnuiți cu Microsoft Cloud. Defender for Business funcționează cu componente încorporate în Windows și cu aplicații pentru dispozitivele Mac, iOS și Android.

Microsoft 365 Business Premium – productivitate și securitate cibernetică pentru întreprinderile mici

Business Premium este o soluție special proiectată pentru IMM-uri, suportând până la 300 de utilizatori concurenți.

 

Cum se face
Protecție
(Activități pe care administratorul le finalizează.)
1. Conectați-vă și configurați-vă mediul. Finalizați procesul de configurare de bază pentru Microsoft 365 pentru afacerea sau campania dvs. Adăugați utilizatori, atribuiți licențe și configurați domeniul să funcționeze cu Microsoft 365.

2. Sporiți-vă protecția de securitate. Instituirea unor măsuri critice de securitate în prima linie pentru a preveni atacurile cibernetice. Configurați autentificarea multi-factor (MFA), protejați-vă conturile de administrator și protejați-vă împotriva programelor malware și a altor amenințări. Obțineți o prezentare generală a modului de securizare a dispozitivelor negestionate și gestionate.

Antrenează-ți echipa.( Sarcini pe care le face toată lumea.) 3. Configurați dispozitive negestionate (BYOD). Configurați toate dispozitivele negestionate (“aduceți-vă propriul dispozitiv”, denumite și BYOD), astfel încât acestea să facă parte în siguranță din ecosistem.

4. Utilizați e-mailul în siguranță. Știți ce să urmăriți în e-mailul dvs., și să luați măsurile necesare pentru a vă proteja de atacuri.

5. Colaborați și partajați în siguranță. Partajați fișiere cu alte persoane și colaborați mai în siguranță cu Microsoft Teams, SharePoint și OneDrive.

Protejați dispozitivele gestionate.( Activități pe care le face administratorul sau echipa de securitate.) 6. Configurați și securizați dispozitivele gestionate. Înscrieți-vă și securizați dispozitivele companiei, astfel încât acestea să fie monitorizate și protejate împotriva amenințărilor.

 

Finalizarea tuturor celor șase misiuni este cea mai eficientă modalitate de a contracara hackerii, de a proteja împotriva ransomware-ului și de a vă asigura că viitorul organizației dumneavoastră este protejat cu cea mai bună apărare cibernetică.

Playbook de securitate cibernetică

 

Abonamentul include politici de securitate presetate care utilizează setările recomandate pentru protecția anti-spam, anti-malware și anti-phishing. În mod implicit, protecția încorporată este activată; cu toate acestea, luați în considerare aplicarea unei protecții standard sau stricte pentru o securitate sporită.

În continuare, este prezentat un ghid bazat pe modelul de securitate Zero Trust.

Politici de securitate

Politicile de securitate presetate nu sunt același lucru cu valorile implicite de securitate. De obicei, veți utiliza mai întâi valorile implicite de securitate sau accesul condiționat, apoi veți adăuga politicile de securitate. Politicile de securitate presetate simplifică procesul de adăugare a politicilor de securitate. De asemenea, puteți adăuga propriile politici personalizate.Ce sunt politicile de securitate presetate?

Politicile de securitate presetate oferă protecție pentru conținutul de e-mail și colaborare. Aceste politici constau în:

  • Profile, care determină nivelul de protecție
  • Politici (cum ar fi anti-spam, anti-malware, anti-phishing, setări falsificate, uzurparea identității, atașamente sigure și linkuri sigure)
  • Setări de politică (cum ar fi grupuri, utilizatori sau domenii pentru a primi politicile și orice excepții)

Următorul tabel rezumă nivelurile de protecție și tipurile de politici presetate.

Sfat

Puteți specifica utilizatorii, grupurile și domeniile pentru a primi politici presetate și puteți defini anumite excepții, dar nu puteți modifica politicile presetate în sine. Dacă doriți să utilizați setări diferite pentru politicile de securitate, puteți crea propriile de politici personalizate pentru a se potrivi nevoilor companiei dvs.

Link – https://learn.microsoft.com/en-us/microsoft-365/security/defender-business/mdb-overview?view=o365-worldwide