Skip to main content

Mercedes-Benz îmbunătățește experiența șoferilor cu serviciul Azure OpenAI

 

Producătorul auto Mercedes-Benz a anunțat recent integrarea ChatGPT via serviciului Azure OpenAI cu scopul de a transforma experiența de condus pentru șoferi. Pe data de 16 iunie, șoferii din SUA vor putea opta să se înscrie într-un program beta ce va face funcția de asistent vocal al MBUX, “Hey Mercedes”, mai intuitivă și mai simplificată. Aceste funcții îmbunătățite include:

  • Comenzi vocale și interacțiune simplificată: ChatGPT permite conversații mai dinamice, permițând clienților să experimenteze un asistent vocal care nu numai că înțelege comenzile vocale, ci se și angajează în conversații interactive.
  • Funcții multiple: Indiferent dacă utilizatorii au nevoie de informații despre destinație, de o rețetă sau de răspunsuri la întrebări complexe, asistentul vocal îmbunătățit va oferi răspunsuri cuprinzătoare, permițând șoferilor să-și țină mâinile pe volan și ochii la drum.
  • Răspunsuri date în funcție de întrebările adresate anterior: Spre deosebire de asistenții vocali standard care necesită adesea comenzi specifice, ChatGPT excelează în a continua conversația, păstrând tema discuției. Acesta oferind răspunsuri strâns legate de întrebările anterioare. Astfel, șoferul se poate angaja în conversații, primind răspunsuri detaliate și relevante de la asistentul vocal.

Cu programul beta, întins pe trei luni, clienții Mercedes-Benz pot deveni primii utilizatorii ai acestei tehnologii revoluționare. Iar pe baza feedback-ului de la clienți și alte descoperiri din programul beta, Mercedes-Benz va lua în considerare o integrare mai largă a tehnologiei în iterațiile viitoare ale asistentului vocal MBUX, în timp ce vor menține cele mai înalte standarde de intimitate a clienților, atât în mașină, dar și în afara ei.