Skip to main content

Microsoft și Epic extind colaborarea din domeniul IA, răspunzând celor mai presante nevoi ale sistemelor medicale

În aceste zile, promisiunea tehnologiei de a ne ajuta să rezolvăm unele dintre cele mai mari provocări cu care ne confruntăm, iar IA generativă este cu atât mai necesară și, eventual, are un impact în asistența medicală. Epic și Microsoft au deschis calea pentru a aduce IA generativă în prima linie a industriei medicale. Împreună, cele două companii lucrează pentru a ajuta sistemele medicale să ofere servicii mai bune pacienților și să abordeze unele dintre cele mai urgente nevoi, de la epuizarea forței de muncă până la lipsa de personal.

Cele doua companii au combinat tehnologiile cloud și de IA la scară largă ale Microsoft cu înțelegerea profundă a industriei medicale și a workflow-urilor clinice furnizată de Epic pentru a aborda multe probleme actuale care afectează industria medicală. Astăzi, Microsoft și Epic anunță extinderea inițiativei noastre strategice de a aduce IA în domeniul asistenței medicale la scară largă, integrând tehnologiile IA conversaționale, ambientale și generative în ecosistemul Epic “Electronic Health Record” (EHR). Acest ecosistem fiind gândit pentru accelerarea dezvoltarea de soluții pentru cele mai critice nevoi ale sistemelor medicale, inițiativa va extinde accesul securizat la informații clinice și instrumente administrative bazate pe AI într-o gamă largă de module Epic pentru a îmbunătăți îngrijirea pacienților, a crește eficiența operațională, a îmbunătăți experiențele medicale și a sprijini integritatea financiară a sistemelor de sănătate la nivel global.

Microsoft și Epic colaborează pentru implementarea rapidă a zeci de soluții copilot care deblochează în siguranță valoarea potențială pe care Microsoft Cloud și tehnologiile AI ale companiei o permit, pe măsură ce sistemele de sănătate se străduiesc să depășească provocările urgente legate de personal, acces financiar și clinic cu care se confruntă astăzi. Epic va prezenta multe dintre aceste noi capabilități care se bazează pe serviciile Microsoft Azure OpenAI și soluțiile Nuance DAX Express la întâlnirea anuală a grupului de utilizatori, inclusiv:

Sursă: https://blogs.microsoft.com/blog/2023/08/22/microsoft-and-epic-expand-ai-collaboration-to-accelerate-generative-ais-impact-in-healthcare-addressing-the-industrys-most-pressing-needs/