Skip to main content

Microsoft dezvăluie noi soluții de inteligență artificială pentru retail, oferind experiența Copilot prin Microsoft Cloud for Retail

Microsoft Corp. a anunțat luna aceasta noi soluții și capabilități generative AI și de date pentru reteaileri, . Prin noile șabloane copilot din Azure OpenAI Service, care permit comercianților să construiască experiențe de cumpărături personalizate și să susțină operațiunile din magazine.

Comercianții la nivel global continuă să se confrunte cu provocări în întreaga lor afacere – de la cifra de afaceri ridicată a marilor jucători la schimbarea obiceiurilor de cumpărături, inclusiv creșterea continuă a cumpărăturilor omnicanal și o scădere a loialității mărcii în rândul consumatorilor, până la creșterea datelor izolate care au adesea o valoare nerealizată. Pentru a aborda aceste provocări, comercianții se îndreaptă către tehnologie și, în era AI, au oportunitatea de a-și accelera impactul cu soluții AI generative bazate pe date pentru a ajuta la deblocarea experiențelor de cumpărături personalizate, pentru a îmbunătăți performanța și productivitatea asociaților magazinelor și pentru a descoperi informații care duc în cele din urmă la o mai bună implicare și satisfacție a clienților. Potrivit unui studiu comandat de Microsoft prin IDC, organizațiile de retail realizează o rentabilitate a investițiilor AI în termen de 14 luni. Comercianții văd, de asemenea, o rentabilitate medie de 3,45 USD pentru fiecare 1 USD pe care îl investesc în AI.

 

Crearea de experiențe memorabile și personalizate pentru clienți cu AI

Șaptezeci și unu la sută dintre consumatori se așteaptă ca firmele să ofere interacțiuni personalizate, iar cumpărătorii cu o astfel de experiență sunt de aproximativ două ori mai predispuși să adauge articole în coșurile lor decât cumpărătorii fără o experiență personalizată. Într-un mediu de cumpărături online, instrumentele disponibile pentru a permite cumpărătorilor să descopere produse, să ofere recomandări personalizate și să-și îndeplinească nevoile de cumpărături pot fi limitate, ceea ce duce la o experiență mai puțin decât ideală. Pentru a remedia această lacună, Microsoft Cloud for Retail oferă acum un șablon copilot, în versiune preliminară, care permite retailerilor să construiască experiențe de cumpărături personalizate. Folosind sistemele și datele actuale ale unui comerciant cu amănuntul, această opțiune predefinită poate fi încorporată în experiențele digitale existente, cum ar fi un site web sau o aplicație, facilitând cumpărătorilor să găsească și să achiziționeze produsele dorite.

 

Sursa: Microsoft