Skip to main content

ChatGPT primește o memorie pentru a accesa  conversațiile anterioare

Unul dintre marile dezavantaje ale vorbirii cu un chatbot AI este că totul se resetează odată ce conversația este terminată. Nu își va aminti cine sunteți sau ce ați întrebat anterior. Acest lucru este prin design, din motive de confidențialitate, dar împiedică într-adevăr tehnologia să se dezvolte într-un adevărat asistent digital care te cunoaște suficient de bine pentru a optimiza intracțiunea.

OpenAI încearcă să remedieze această problemă și adaugă în cele din urmă o caracteristică de memorie la ChatGPT. Acest lucru va permite botului să-și amintească detalii personale importante din conversațiile anterioare și să aplice acest context interogărilor curente.

Iată cum funcționează. De fapt, puteți spune ChatGPT să-și amintească ceva specific, cum ar fi că copilul dvs. este alergic la arahide sau cum preferați să semnați e-mailuri. Acesta va stoca automat aceste date conform solicitării și le va aplica conversațiilor și activităților viitoare.

În plus, fiecare GPT personalizat va avea propria memorie unică. OpenAI oferă Books GPT ca exemplu, deoarece botul își va aminti ce cărți ați citit deja și ce genuri vă plac. Magazinul GPT este plin de chatbots unici care ar beneficia absolut de această caracteristică de memorie.

Sursa: https://www.engadget.com/