Skip to main content

Fortinet se alătură inițiativei Comisiei Europene Cybersecurity Skills Academy

Fortinet, liderul mondial în domeniul securității cibernetice care promovează convergența rețelelor și a securității, a anunțat la începutul acestei luni că s-a alăturat inițiativei Cybersecurity Skills Academy a Comisiei Europene. Prin intermediul Fortinet Training Institute, Fortinet se angajează să ofere gratuit cursurile sale în domeniul securității cibernetice și curriculumul de conștientizare a securității pentru până la 75.000 de persoane din Europa în următorii trei ani. Acest angajament este conceput pentru a contribui la reducerea deficitului de competențe în domeniul securității cibernetice în întreaga Uniune Europeană (UE), contribuind în continuare la obiectivul global al Fortinet, stabilit în 2021, de a instrui 1 milion de persoane din întreaga lume în domeniul securității cibernetice pe o perioadă de cinci ani.

Dezvoltarea forței de muncă în materie de securitate cibernetică a UE pentru a spori reziliența regiunii

Atacurile devin din ce în ce mai sofisticate și identifică rapid modalități de a se sustrage controalelor de securitate. Cu toate acestea, mulți lideri de afaceri nu au personalul de securitate necesar pentru a proteja în mod adecvat rețelele organizației lor. Aproximativ 40% dintre factorii de decizie IT din UE consideră că este dificil să recruteze, să angajeze și să păstreze profesioniști calificați în domeniul securității, iar aproape 50% spun că este dificil să își îndeplinească obiectivele de diversitate de a angaja mai multe femei, veterani militari și persoane din medii minoritare.

Academia de competențe în materie de securitate cibernetică, introdusă de Comisia Europeană în 2023, își propune să contribuie la eliminarea lacunelor în materie de competențe în materie de securitate cibernetică din UE prin reunirea entităților private și publice pentru a promova competențele în materie de securitate cibernetică și pentru a dezvolta forța de muncă. Academia oferă un singur punct de intrare pentru persoane, instituții academice și organizații pentru a accesa instruirea, certificările și oportunitățile de finanțare în domeniul securității cibernetice.

Prin aderarea la această inițiativă importantă, Fortinet va oferi curriculum-ul programului de certificare al Institutului de Formare Fortinet  prin intermediul Academiei de Abilități în Securitate Cibernetică pentru a spori în continuare accesul la formarea de conștientizare a securității cibernetice pentru a dezvolta seturi de competențe esențiale și pentru a ajuta indivizii să crească în cariera lor de securitate sau să înceapă în domeniu.

Promovarea angajamentului Fortinet de a elimina deficitul global de competențe în domeniul securității cibernetice

Implicarea Fortinet în inițiativa Academiei de competențe în domeniul securității cibernetice a Comisiei Europene se bazează pe angajamentul său de lungă durată de a aborda deficitul de competențe în materie de securitate cibernetică la nivel mondial.

Fortinet Training Institute deservește profesioniști IT și de securitate, studenți și traineri, precum și comunități defavorizate, inclusiv femei și veterani, prin diferitele sale programe, inclusiv programul Academic Partner și programul Education Outreach. Pentru a contribui în continuare la avansarea acestei activități, Fortinet face parte din diverse parteneriate public-privat, inclusiv participarea la angajamentele Casei Albe privind forța de muncă cibernetică și Strategia Educațională  prin introducerea instruirii gratuite de conștientizare a securității  pentru educatorii și elevii din învățământul primar și secundar din  Statele Unite. Această formare gratuită s-a extins acum la districtele școlare din Regatul Unit, Canada, Australia și Brazilia. Toate aceste eforturi contribuie la obiectivul Fortinet de a instrui 1 milion de oameni la nivel global în domeniul cibernetic până în 2026.